Jak si stanovit cíle u PPC reklamy

PPC reklama je v současné době využívanější než kdy jindy, což je pochopitelné, když se drtivá většina společností přelévá do světa online. Aby vám však investované peníze do tohoto typu propagace přinesly kýžené zisky, je nutné si stanovit takzvané cíle u PPC reklamy. Protože pokud nebudete mít cíle, nebudete si moct reklamní kampaně ani měřit a už vůbec se nedozvíte, jestli investované peníze přináší kýžené zisky nebo jestli je to jen „vyhazování peněz do prázdna”.

Velmi častý cíl, který s klienty řeším, je PNO, tedy kolik % podílů nákladů na reklamu je maximální. Tato hranice ovlivňuje celkové nastavení kampaně a možný dosažitelný obrat nebo splnění dalších cílů, které jsou jinak samozřejmě „co nejvíce objednávek“.

Obrat samozřejmě neroste do nebes a uvědomujeme si, že za agenturu potřebujeme klientovi ukázat, jaké jsou možnosti, aby byly cíle reálné a splnitelné.

Máme bohaté zkušenosti s PPC reklamou u desítek klientů a dokážeme poradit a predikovat budoucí vývoj, včetně nastavení ideální cílů PPC reklamy.

Vždy doporučujeme na začátek PPC audit, který ukáže, jaké jsou možnosti v reklamních účtech a abychom měli dostatek vstupní dat, pro úspěšnou spolupráci a pochopení obou stran.

Reklamní kampaně musí plnit vaše očekávání

Cíle je nutné si stanovit ještě předtím, než se rozhodnete investovat peníze do propagace. Samozřejmě musí korespondovat s vašimi očekáváními, ale na druhou stranu musí být cíle splnitelné. Důležité je uvědomit si hlavně jedno – jestli byla nebo nebyla dosažená rentabilita či jestli jí chcete dosáhnout pouze u některého z produktů. 

V případě, že si stanovíte cíle, bude následné sestavování a nastavování PPC kampaně daleko snazší, než by člověk řekl.

Zaměřujeme se na výkonnost

Nejčastějším cílem je zaměření na výkon čili na to, aby se maximalizoval zisk, a tedy co nejvíce vrátila také počáteční investice. Pokud tedy budete chtít cílit na konverze, bude pro vás tím hlavním cílem to, aby se vám vložené peníze minimálně zdvojnásobily, ne-li ztrojnásobily. 

Výkon však nemusí být jenom o zvýšení konverzí, ale může to být také o zlepšení pozice nebo oslovení většího množství zákazníků. Cíle mohou být různorodé a výkonnost se může ve výsledku projevit jakkoliv.

Pozor na protichůdné cíle

Na co byste si však měli dávat velký pozor jsou takzvané protichůdné cíle. Vyhnout byste se měli stanovování cílů, které nemají s rentabilní kampaní nic společného. Stejně tak pokud chcete reklamou docílit jedné věci, a zároveň byste chtěli docílit i jiné, ovšem zcela opačné věci, ve výsledku nebude kampaň taková, jakou byste ji chtěli ve výsledku mít a nepřinese vám nic očekávaného. 

Buďte si proto při sestavování kampaní vědomí toho, jestli je pro vás důležitá cena za kliknutí, počet kliknutí nebo počet zobrazení či konverzní poměr.

Datum aktualizace článku:

26.6.2023

Autor článku:

Poslední články

Zobrazit všechny

Czech Online Expo bonusy

Czech Online Expo

800 000 vyškolených lidí - Cesta do Googlu - Kdo je Google Trenér?

Cesta do kanceláři Googlu a 800 000 vyškolených lidí v rámci programu Google Certifikovaných trenérů.

Marketing v roce 2024: Nezmeškejte klíčové události roku

Rok 2024 přináší vzrušující možnosti pro setkávání s odborníky v marketingu, sdílení odborných znalostí a získávání nových pohledů na digitální marketing. Naše agentura se aktivně zapojí do důležitých marketingových akcí a bude se nadále rozvíjet v této dynamické oblasti.

Kliknutím na „Přijmout“ souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy využití webu a podpory našeho marketingového úsilí.