Jak založit Facebook Business Manager

Facebooková reklama zažívá v posledních letech žně. S přechodem společností do online světa se zde prakticky denně odehrávají nejrůznější konkurenční boje, které stojí za to podpořit nějakou propagací. A Facebook umožňuje podnikateli, aby tato investice nebyla nákladná, přesto byla velmi výdělečná. Abyste však mohli těžit z vyšších zisků, než které získáte pouze přes stisknutí tlačítka „Propagovat příspěvek”, musíte si založit Business Manager – reklamní součást či zákoutí, kde se bude veškerá propagace odehrávat.

Zakládáme Business Manager krok po kroku

Hlavními důvody, proč založit právě Business Manager je specifičtější cílení, také možnost přidávat lidi do týmu snadněji nebo oddělení osobního a firemního účtu. Navíc si v této reklamní části můžete založit reklamních účtů hned několik a můžete zde také zahájit dynamický remarketing, který je zapotřebí pro úspěšné reklamní kampaně.

Zakládání Business Managera není nic složitého. Stačí se držet následujících kroků:

  • Přihlaste se do BM (stačí zadat do okénka vyhledávače „FB Business Manager”).
  • Zaregistrovat svou stránku, případně novou stránku vytvořit.
  • Ve svém firemním profilu, který vznikne, založit reklamní účet.
  • Propojit se stránkou, případně Instagramem.
  • Vytvořit FB pixel, který umístíte na webovou stránku a který bude sbírat data získaná z reklamy.
  • Připojit případně agenturu, další lidi nebo produktové katalogy.

Nezapomeňte vyplnit fakturační údaje

Jinými slovy založením Business Manageru zakládáte svůj firemní účet, ve kterém se budou veškerá marketingová kouzla odehrávat. Právě zde budete shlukovat své stránky, také instagramové profily a budete zde vidět, jak se kampaním daří, případně kde to chce trochu poladit. 

TIP: Na správu kampaní doporučujeme využít naší online marketingovou agenturu.

Aby však mohlo dojít k následnému spuštění reklamní kampaně, je klíčová jedna věc – a sice vyplnění fakturačních údajů, které uvedete v „Nastavení firmy”, případně pod záložkou „Informace o firmě”. Nezapomeňte uvést platební údaje (zkontrolujte si především měnu), teprve poté můžete reklamní kampaň spustit.

Nástroj obecně je velmi intuitivní a i když se v něm zprvu budou věci hledat velmi těžce, nakonec se v něm hravě zorientujete.

Datum aktualizace článku:

18.3.2023

Autor článku:

Poslední články

Zobrazit všechny

Czech Online Expo bonusy

Czech Online Expo

800 000 vyškolených lidí - Cesta do Googlu - Kdo je Google Trenér?

Cesta do kanceláři Googlu a 800 000 vyškolených lidí v rámci programu Google Certifikovaných trenérů.

Marketing v roce 2024: Nezmeškejte klíčové události roku

Rok 2024 přináší vzrušující možnosti pro setkávání s odborníky v marketingu, sdílení odborných znalostí a získávání nových pohledů na digitální marketing. Naše agentura se aktivně zapojí do důležitých marketingových akcí a bude se nadále rozvíjet v této dynamické oblasti.

Kliknutím na „Přijmout“ souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy využití webu a podpory našeho marketingového úsilí.