Co je to brand marketing?

Brand neboli značka – nebo ne? Nejen na začátku, kdy firmy vznikají, chtějí pomoct od online marketingové agentury s propagací. Touží vybudovat svůj brand, ale mnohdy je zde zkreslená představa o tom, co to brand vlastně je. A už vůbec se nenachází ideální definice toho, co je to takzvaný brand marketing

Není to jen logo, je to celková zkušenost

Budovat takzvaný brand marketing je budovat celkovou zkušenost se společností. Brand není pouze logo čili obrázek nebo grafika, kterou si při vyřknutí jména společnosti vybavíme. Je to celková zkušenost s nákupem, také po něm. Jsou to emoce, které jsou před nákupem a které pouze z loga bohužel nevyplývají. 

Na celkovém dojmu se podílí řada faktorů, mezi něž patří jak rychlost dodání, tak výše cen, kvalita doručovaných věcí, balení a jeho vzhled, také chování lidí v případě kamenné prodejny nebo online podpora, pokud se jedná ryze o e-shop. 

Brand se zakládá na zákazníkovi

Vnímat brand pouze omezeně a tím stylem, že si necháme vytvořit skutečně hezké logo není ta cesta, která nakonec povede k vybudování toho pravého brand marketingu. Možná se tím zlepší dosahy nebo míra příchozích zákazníků, ale to, na čem záleží, je jejich spokojenost a zpětná vazba

Brand marketing se zakládá na zákazníkovi jako takovém a také na jeho zpětné vazbě. Jeho spokojenosti však předchází, respektive podílí se na ní řada věcí, a to včetně firemní kultury, odměňování zaměstnanců i zákazníků a další.

Taková landing page pro brand je obvykle úvodní stránka, případně kombinace s "O nás". Nicméně, brand zákazníka provází v online prostředí kdekoliv na firemní prezentaci - u eshopu v hlavičce webové stránky. Kde jde vidět logo a barevné kombinace, které jsou specifické pro danou firmu.

Pro vyšší potenciál marketingových kanálů

Každá firma by tedy měla do jisté míry přehodnotit své stávající postavení k brandu jako takovému. Základní myšlenkou a úkolem je vybudovat dobrý a známý brand ne díky reklamě, ale díky spokojenosti a vracejícím se zákazníkům. To je následný základ pro zvýšení výkonnostních marketingových kanálů

Datum aktualizace článku:

18.3.2023

Autor článku:

Poslední články

Zobrazit všechny

Czech Online Expo bonusy

Czech Online Expo

800 000 vyškolených lidí - Cesta do Googlu - Kdo je Google Trenér?

Cesta do kanceláři Googlu a 800 000 vyškolených lidí v rámci programu Google Certifikovaných trenérů.

Marketing v roce 2024: Nezmeškejte klíčové události roku

Rok 2024 přináší vzrušující možnosti pro setkávání s odborníky v marketingu, sdílení odborných znalostí a získávání nových pohledů na digitální marketing. Naše agentura se aktivně zapojí do důležitých marketingových akcí a bude se nadále rozvíjet v této dynamické oblasti.

Kliknutím na „Přijmout“ souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem zařízení za účelem zlepšení navigace na webu, analýzy využití webu a podpory našeho marketingového úsilí.